Avijatičara Petrovića 22, 34000 Kragujevac, Srbija
+381 63 133 13 31
+381 62 102 03 03

Prohromske stepenice

Stepenište koje pruža otpor. Jeste li i vi nekad doživeli situacije kao što su zakorak na stepenište sa extremno visokim prvim stepenikom ili možda silaženje niz stepenište koje ima kosa gazišta i lošu ogradu?

Verujem da jeste i baš iz tog razloga da bi izbegli sve te neprijatne situacije, mi u kompaniji KOMPAK pridajemo veliku pažnju pravilnom izboru konstrukcije stepeništa, maksimalnom iskorišćenju prostora i estetskim detaljima koji trebaju zadovoljiti našeg klijenta. Kao prvo potrebno je sagledati ugradni prostor i sve ostale elemente okolo koji bi mogli da pomognu ili odmognu u daljoj fazi ugradnje.
Sledeća stavka je izgradnja projekta,u koji ulaze svi faktori, od želja kupaca, preko, ako postoji naravno, odabranog dizajna, materijala izrade, uvida u visinske razlike koje treba da se premoste, redosleda pripremnih radnji za ugradnju i ako je potrebno sinhronizacija sa ostalim izvodjačima radova na objektu.

Dva najvažnija detalja za izradu stepeništa su: visinska razlika i model stepeništa. Postoje vrste stepeništa koje prosto ne mogu da se ugrade u zadati prostor a da se pritom ispoštuju neke norme koje se ogledaju u visini stepenika.
Visina stepenika gledano po nekim standardima i za koju se moze reći da ne umara i odgovara deci i starijim licima je oko 17 – 18 cm.
Model stepeništa koji definitivno zauzima najmanje prostora je spiralno stepenište. Celokupna konstrukcija kod spiralnog stepeništa se bazira na jednoj centralnoj cevi većeg prečnika oko koje se obavija spirala napravljena od cevi, L profila ili nekih drugih profila, sve zavisno od modela gazišta koje se postavlja.

Za izradu stepeništa postoje razna konstruktivna rešenja, kroz koje je potrebno ispoštovati norme, kako visinske tako i sigurnosne.
Gazišta se izradjuju od raznih vrsta drveta, metala, kaljenog stakla, itd.
Danas je praktično moguće sve napraviti, ako imate ideju kontaktirajete nas i pomoći ćemo vam da je razradite do sitnih detalja, naše stručno osoblje vam stoji uvek na raspolaganju.