Avijatičara Petrovića 22, 34000 Kragujevac, Srbija
+381 63 133 13 31
+381 62 102 03 03

Prohromske kapije

Kapija – ulaz u vaš privatni i poslovni svet.

Mnoge kompanije, ali i privatna lica, daju poseban značaj izboru adekvatne kapije za svoj poslovni prostor ili privatni dom. Na dve stvari se posebno obraća pažnja: estetika i funkcionalnost.

Estetika se postiže dobrim izborom materijala izrade i dizajnom. Dizajn je osmišljan kroz uvid u želje kupaca i našim predlozima ili konsultovanjem dizajnera i arhitekata. Izbor materijala bi išao ruku pod ruku sa konačnim dizajnom.

Funkcionalnost se uglavnom postiže sticanjem uvida u potrebe kupaca, kombinovanjem situacije na terenu, prostornom iskorišćenju i upotrebom novih tehnologija. Oblici i i veličine kapija variraju od ugradnog prostora (male pešačke, velike, male u velikoj, pravolinijske, radijus, leptir) kapije.

Praćeno razvojem novih tehnologija, srazmerno se i povećavaju zahtevi kupaca. Poslednjih godina sve više se ugradjuju sistemi za automatsko otvaranje i zatvaranje kapija sa daljinskom kontrolom, sa podrškom interfona i video kamera. Najzastupljenija su dva modela automatskih kapija sa daljinskim upravljanjem:

1) klizne kapije koje se preko vodjica u gornjoj zoni i zupčaste letve i motora (podzemni, nadzemni) vrše otvaranje i zatvaranje.

2) leptir kapije koje se vrše otvaranje i zatvaranje preko elektro motora i navojnog para.

Foto ćelije se ugradjuju iz bezbednosnih razloga, da ne bi slučajnim aktiviranjem motora dolazilo do štete na automobilima i povreda na ljudima.

Prohromska galanterija proizvedena u KOMPAK-u vrhunskog je kvaliteta, po čemu je naša firma prepoznatljiva još od svog osnivanja. Posebna pažnja poklanja se kvalitetu izrade, vrši se stalna kontrola od ulaska sirovine u proizvodnju do dobijanja gotovog proizvoda. Tehnološki razvoj nam je prioritet i tehnologija proizvodnje se stalno usavršava, koriste se najkvalitetnije komponente koje se mogu naći na našem tržištu.