Avijatičara Petrovića 22, 34000 Kragujevac, Srbija
+381 63 133 13 31
+381 62 102 03 03

Procesna oprema

U početku svog rada preduzeće “KOMPAK doo” uglavnom je radilo na projektima remonta korišćenih i izradom novih mašina za pakovanje u skoro svim oblastima prehrambene industrije. Remontovane su automatske  i poluautomatske mašine za vakumsko pakovanje mesa (“TIMOK” Zaječar , “ZVEZDA” Kragujevac i veliki broj malih privatnih prerađivača mesa) , kačkavalja (“KOSTIC” Kruševac) , homogenizatori za mleko, pakerice za jogurt i mleko (mlekare “KUČ” Kragujevac , “GRANICE” Mladenovac, Gložane, Pešter, “KOSTIĆ” Kruševac), pakerice za maslac (Mlekara Podgorica), pakerice za smrznuto voće i povrće (“ARETOL” Novi Sad , “FRIKOM” i “DELTA” u Pazovi), a zatim se ušlo u proizvodnju i nove opreme.

U mlekarama su pored pakerica za mleko i jogurt izrađivane od inoxa sve vrste sudova zapremine do 5000L, duplikatora do 1000L, razni izmenjivači toplote, pasterizatori, hladionici, sve vrste instalacija kao i transportnih sistema za povezivanje procesa (“HELLO” sokovi).
Na zahtev kupaca osvojena je i proizvodnja linija za zbirno pakovanje sokova flaširanih u PET ambalažu u pakete od 6 do 12 obavijenih termoskupljajućom folijom (Podrum Palić, Krajina Vino), praškastih materijala u kutije (Vitamin Horgoš) a zatim pakerice za boju u kante i praškastih materijala u Natron vreće (“MATOX” Paraćin), vertikalne pakerice sa težinskim odmeravanjem (“19. novembar” Valandovo, “Semenarstvo” Skopje ) a za potrebe Američke organizacije “ACDI VOCA” rađeno je više projekata koji su se sastojali od sušara kapaciteta od 2 do 24 tona na dan, seckalica, barbortera, blanšera, izbijačica za koštice a ovo iskustvo dopunjeno sa proizvodnjom Vakumskih uparivača, mašina za pečenje, ljušćenje i mlevenje paprika u potpunosti osvojena oprema za proizvodnju ajvara, kečapa, marmelade i džemova  (“BONES – FOOD” Leskovac ,” Pajdakov” Gevgelija ).

Za potrebe farmaceutskih i kozmetičarskih firmi rađeni su uređaji i mašine za proizvodnju i pakovanje šampona, zubnih pasti, Pavlovićeva mast (uređaj tipa FRIMA , “BONES”-Beograd, Dalija) i drugih proizvoda. U fabrici lekova “RAFARMA” u Ruskoj federaciji je uradjeno oko  3000m raznih instalacija od inox-a i pritom na njih priključeno 374 mašine i uređaja.

Preduzeće KOMPAK doo je u predhodnom periodu za potrebe firme “INNO TRADE” iz Beograda (koja je veliki uvoznik i distributer procesne opreme i opreme za pakovanje) radilo puštanje u rad uvežene opreme i istu servisiralo u garantnom i van garantnom roku