Avijatičara Petrovića 22, 34000 Kragujevac, Srbija
+381 63 133 13 31
+381 62 102 03 03

O kompaniji

Preduzeće “KOMPAK doo” osnovano je 11. 09. 1991 godine sa sedištem u Kragujevcu, Republika Srbija, sa idejom da se bavi izradom i remontom procesne opreme mahom za potrebe prehrambene, farmaceutske i kozmetičke industrije.

U početku svog rada preduzeće “KOMPAK doo” uglavnom je radilo na projektima remonta korišćenih i izradom novih mašina za pakovanje u skoro svim oblastima prehrambene industrije. Remontovane su automatske  i poluautomatske mašine za vakumsko pakovanje mesa (“TIMOK” Zaječar , “ZVEZDA” Kragujevac i veliki broj malih privatnih prerađivača mesa) , kačkavalja (“KOSTIC” Kruševac) , homogenizatori za mleko, pakerice za jogurt i mleko (mlekare “KUČ” Kragujevac , “GRANICE” Mladenovac, Gložane, Pešter, “KOSTIĆ” Kruševac), pakerice za maslac (Mlekara Podgorica), pakerice za smrznuto voće i povrće (“ARETOL” Novi Sad , “FRIKOM” i “DELTA” u Pazovi) a zatim se ušlo u proizvodnju i nove opreme.

U mlekarama su pored pakerica za mleko i jogurt izrađivane od prohroma sve vrste sudova zapremine do 5000 litara, duplikatora do 1000 litara, razni izmenjivači toplote, pasterizatori, hladionici, sve vrste instalacija kao i transportnih sistema za povezivanje procesa (“HELLO” sokovi).
Na zahtev kupaca osvojena je i proizvodnja linija za zbirno pakovanje sokova flaširanih u PET ambalažu u pakete od 6 do 12 obavijenih termoskupljajućom folijom (Podrum Palić, Krajina Vino), praškastih materijala u kutije (Vitamin Horgoš), a zatim pakerice za boju u kante i praškastih materijala u Natron vreće (“MATOX” Paraćin), vertikalne pakerice sa težinskim odmeravanjem (“19. novembar” Valandovo, “Semenarstvo” Skopje ) a za potrebe Američke organizacije “ACDI VOCA” rađeno je više projekata koji su se sastojali od sušara kapaciteta od 2 do 24 tona na dan, seckalica, barbortera, blanšera, izbijačica za koštice a ovo iskustvo dopunjeno sa proizvodnjom Vakumskih uparivača, mašina za pečenje, ljušćenje i mlevenje paprika u potpunosti osvojena oprema za proizvodnju ajvara, kečapa, marmelade i džemova  (“BONES – FOOD” Leskovac ,” Pajdakov” Gevgelija ).

Za potrebe farmaceutskih i kozmetičarskih firmi rađeni su uređaji i mašine za proizvodnju i pakovanje šampona, zubnih pasti, Pavlovićeva mast (uređaj tipa FRIMA , “BONES”-Beograd, Dalija) i drugih proizvoda. U fabrici lekova “RAFARMA” u Ruskoj federaciji je uradjeno oko 3000 metara raznih instalacija od prohroma i pritom na njih priključeno 374 mašine i uređaja.

Preduzeće KOMPAK doo je u predhodnom periodu za potrebe firme “INNO TRADE” iz Beograda (koja je veliki uvoznik i distributer procesne opreme i opreme za pakovanje) radilo puštanje u rad uvežene opreme i istu servisiralo u garantnom i van garantnom roku.

Pored procesne opreme firma “KOMPAK” bavi se izradom i montažom metalnih konstrukcija.
Delimo ih na konstrukcije od crnih materijala i konstrukcije od nerđajućih čelika.
Od crnih materijala radjene su: ograde, gelenderi, platforme, teretni liftovi, antenski stubovi, nadstrešnice i krovne konstrukcije, stepeništa, podkonstrukcije za hale.

Od nerđajućh čelika rađene su: aluminijumske ograde, ograde od prohroma, gelenderi, automatske kapije, nadstrešice, stepeniša, krovne pokrivke sa lexanom, reklame u kombinaciji sa LED rasvetom, razni detalji za  namešaj, stolice, stolovi, pultovi, vitrine, fontane, rollbarovi za automobile, ručno radjeni delovi za motore i automobile, dekorativni detalji, dekorativne obloge fasada. Izrada moze biti samo od nerđajućih čelika ili u kombinaciji sa drugim materijalima (drvo, staklo, lexan, plastika) ili drugim materijalima po želji kupaca.

Dugogodišnje iskustvo i zdrava radna atmosfera je ono što nas odlikuje i daje ključ uspehu i kvalitetu naše proizvodnje.